Вибір мікрохвильової печі (частина 2)
    Home    0 Коментарів
Вибір мікрохвильової печі (частина 2)

Обсяг камери.

Одним з найважливіших параметрів при виборі НВЧ-печі є обсяг камери. Від нього залежить гранична норма ваги продукту, а значить, і кількість їжі, яку ви зможете приготувати за один раз. Для однієї людини може бути досить робочої камери об'ємом 8 л, на двох людей, варто купити модель об'ємом від 13 до 20 л, а великій родині краще орієнтуватися на обсяг 20-25л. Випускаються також і моделі з об'ємом робочої камери до 41 л - в такій печі можна приготувати велику індичку, суп або казан плову. Варто відзначити, що вбудований гриль займає місце, тому в простій НВЧ-печі і печі, обладнаної грилем, при однакових розмірах буде різний обсяг робочої камери.

Управління.

Управління НВЧ-піччю буває двох типів - механічне та електронне.

Механічне - найпростіший спосіб управління. Потужність роботи приладу і тривалість розігріву регулюються обертанням поворотних ручок. До речі, цей спосіб відрізняється більшою надійністю управління.

Електронне управління - в свою чергу, поділяється на кнопкове і сенсорне.

На сьогодні більшість мікрохвильовок має кнопкове управління, яке вважається найоптимальнішим, дозволяє вибрати час приготування, рівень потужності і режим: гриль або конвекція. Іноді, на додаток до кнопкової панелі, встановлюється і поворотна ручка.

Абсолютно гладка сенсорна панель виглядає сучасно і естетично, і дозволяє автоматизувати процес - з її допомогою можна запрограмувати піч на приготування страви за обраним рецептом. У деяких моделях найбільш популярні рецепти, вже встановлені в пам'яті приладу. Правда, у сенсорного управління є один вагомий недолік - різкий перепад напруги живлення може серйозно пошкодити дисплей і навіть вивести його з ладу. Положення рятує стабілізатор напруги.

Внутрішнє покриття робочої камери.

Найпоширеніше покриття - емаль. Догляд за нею, не віднімає багато часу - потрібно лише протерти внутрішню поверхню камери. Іноді недорогі моделі фарбують під емаль, але такі печі використовують лише для розігріву, так що термін їх служби може, бути вельми тривалим.

Керамічне покриття, при правильній експлуатації складно пошкодити, воно стійке до фізичного впливу.

Камери з нержавіючою сталлю, мають приємний зовнішній вигляд, мають високу зносостійкість, високі температури витримують тривалий час. Але на догляд за ними потрібно більше часу.

Додаткові можливості:

- Функція подачі пари, прискорює процес приготування в два рази, покращує смакові якості продукту і, що найважливіше, запобігає пересушуванню страви при приготуванні.

- Функція провітрювання робочої камери, прибирає запахи, що залишаються від попереднього розігріву.

- Решітка з декількох рівнів, дозволяє, одночасно розігрівати кілька страв.

- Деякі печі укомплектовують, додатковою функцією auto-weight - автоматичного визначення ваги продукту.

- Інтуїтивний діалоговий режим, оповіщає голосом про приготування їжі.

- Електронна кулінарна книга - наявність збірки кулінарних рецептів.

- На додаток до печі можна купити тарілку «Крисп» - вона замінить вам сковороду, її безпечно поміщати в мікрохвильовку і розігрівати до 200℃.

Залежно від перерахованих вище технічних характеристик приладу і відповідно до своїх уподобань, ви можете вибрати з великого різноманіття НВЧ-печей, відповідну модель, яка дозволить вам, без особливих тимчасових витрат, чаклувати на кухні, радуючи себе і своїх близьких, різноманітними стравами.

Залиште відповідь

* Ім'я:
* E-mail: (Не опубліковано)
   Сайт: (адреса сайту з http://)
* Коментар: