Вибір холодильника (частина 2)
    Home    0 Коментарів
Вибір холодильника (частина 2)

При виборі холодильника потрібно дивитися, не тільки на зовнішній розмір а й на обсяг камер всередині його. Найчастіше це непросто зробити. Так, якщо кухня невелика, а сім'я складається з кількох людей, то маленький холодильник просто не вмістить усіх потрібних продуктів.

Вибираючи холодильник і розглядаючи обсяг камер всередині, потрібно усвідомити співвідношення обсягів його камер (холодильної та морозильної). Якщо, ви частіше заморожуєте велику кількість продуктів, вибирайте морозильну камеру побільше, якщо ж навпаки, вам потрібніше холодильна камера, придивіться до моделей, де холодильна камера більше.

Що стосується, холодильної камери,є багато пристосувань, які дають можливість рівномірного охолодження продуктів і підтримування певного режиму температури. Щоб створити прийнятні умови для зберігання різних продуктів, є моделі у яких наприклад передбачена циркуляція охолодженого повітря в примусовому порядку, і система з декількома повітряними потоками.

Різні системи з електронними або автоматичними режимами, можуть завдяки термодатчику, знайти в камері теплий продукт і направити на нього потік холодного повітря.

Розглядаючи питання про морозильні камери, слід зауважити, що тут важлива заморожуюча здатність, тобто який обсяг продукту вони здатні заморозити, і звичайно температура при який здійснюється заморозка від -18 до -26 градусів.

Зрозуміло, для побутових цілей, не потрібен морозильник з великим об'ємом і низьким значенням підтримуваних температур, але для ресторанів, торгових точок потужні морозильні камери необхідні.

У деяких моделях зустрічаються нульові зони, тобто відсік в якому можна зберігати незаморожене м'ясо. У цій зоні продукти свіжі на 2-3 рази довше, ніж у класичній холодильній камері.

Корисний об'єм, слід враховувати при виборі холодильника, адже полиці і піддони займають місце і скорочують обсяг холодильника. Обсяг який можуть зайняти продукти - корисний об'єм.

Які технічні моменти необхідно враховувати при виборі.

За варіантами розморожування, бувають холодильники з крапельною системою, коли на стінці холодильника є випарник, який охолоджує камеру, а знизу злив, ванночка де випаровується вода.

Ручне розморожування означає, що холодильник потрібно розморожувати шляхом його виключення і прибирання розтанувшої води. У них можуть утворитися шуби інею.

Холодильники системи, без інею (no frost) випарник розміщується ззаду або вгорі морозильної камери, вентилятор виробляє циркуляцію охолодженого повітря, іній утворюється на випарнику, нагрівач звільняє його від інею і вода стікає в піддон та випаровується.

Враховуйте також, клас енергоощадності та споживання енергії в рік. Майже всі холодильники і морозильники,мають класи А++, А+ і А.

Звертаючи увагу, на дизайн холодильника потрібно зауважити, що в ньому певним чином розташовані полки, є контейнери (наприклад для масла, яєць, льоду, пляшок). Це створює підвищений комфорт при зберіганні продуктів.

Полиці можуть бути як цілісними,так і решітчастими, з металу або пластику.

Потрібно пам'ятати і про зовнішній вигляд холодильника. Так, дизайн холодильника, буде радувати погляд і поєднуватися з вашою кухнею.

Залиште відповідь

* Ім'я:
* E-mail: (Не опубліковано)
   Сайт: (адреса сайту з http://)
* Коментар: