Вибір мікрохвильової печі (частина 1)
    Корисні поради    0 Коментарів
Вибір мікрохвильової печі (частина 1)

Мікрохвильова піч, незважаючи на всі суперечки про користь і шкоду приготовленої з її допомогою їжі, вже міцно зайняла своє місце на нашій кухні. Вона дозволяє швидко розморозити продукт і істотно скорочує час його приготування. Погодьтеся, що при напруженому ритмі життя, через постійну нестачу годин у добі, мікрохвильовка - дуже корисне придбання.

Виробники, задовольняючи наш попит, випускають все більше різновидів цього кухонного обладнання, тому, перш ніж вирушати в магазин за мікрохвильовою піччю, слід розібратися, який прилад підійде саме вам. У цій статті ви знайдете інформацію про те, як працює мікрохвильова піч і які типи печей випускають на даний момент.

Принцип роботи мікрохвильової печі.

Термічний вплив на продукт надає магнетрон, генеруючи мікрохвилі. При цьому, під впливом НВЧ-хвиль, починають коливатися молекули води, що міститься в самому продукті, нагріваючи все навколо себе. Виходить процес варіння зсередини. При цьому їжа зберігає свої корисні властивості і для її приготування, не потрібні ні жир, ні вода.

Будь-яка мікрохвильовка допоможе вам розморозити, підігріти і приготувати їжу. Однак цього не завжди достатньо. Тому, виробники стали, обладнувати НВЧ-печі додатковими функціями.

Мікрохвильові печі діляться на три типи:

- Мікрохвилі

- Мікрохвилі + гриль

- Мікрохвилі + гриль + конвекція

Перший тип - власне мікрохвильова. Виконує основні функції: розморожує, розігріває, готує їжу за типом варіння, тільки без додавання води. Мікрохвилі розігрівають температуру до 100℃. Випікати і зажарювати продукти до золотистої скоринки в ній не вдасться.

Другий тип - мікрохвилі + гриль. Така піч, піднімає температуру до 200 - 250℃, так само, як і у духовій шафі, газовій або електричній печі.

У свою чергу, гриль може бути двох типів: ТЕН і кварцовий.

Модель з ТЕНовим грилем. Спіраль в них розташована вгорі робочої камери, але може бути продубльована в нижній частині, що дозволяє більш рівномірно прогрівати їжу і отримувати хрустку скоринку на продукті. У деяких моделях, гриль стали встановлювати не горизонтально, а вертикально, є НВЧ печі і з рухомим грилем, що опускається або піднімається, подібно листу в звичайній духовій шафі. На жаль, ТЕНовий гриль, займає місце в камері, зменшуючи її обсяг.

Кварцовий гриль. Він менше ТЕНового, зазвичай розташовується вгорі робочої камери, нерухомий і не з'їдає робочий простір. Він швидше набирає робочу потужність, завдяки чому, вважається більш економічним. Не вимагає особливого догляду. Сучасні моделі, разом з кварцовим верхнім грилем, іноді комплектуються ще і інфрачервоним грилем (галогеновой лампою), вбудовуваним під тарілкою, що дозволяє розширити можливості печі в приготуванні страв.

Третій тип - мікрохвилі + гриль + конвекція.

У такі печі вбудований нагрівальний елемент і вентилятор, за допомогою якого розігріте повітря нагнітається безпосередньо на підготовлюваний продукт, дозволяючи отримати золотисту хрустку скоринку. У них, змінюючи комбінації використання НВЧ-хвиль, гриля і конвекції, можна готувати їжу п'ятьма способами, що дозволить цікаво урізноманітнити ваш раціон.

Залиште відповідь

* Ім'я:
* E-mail: (Не опубліковано)
   Сайт: (адреса сайту з http://)
* Коментар: