0
0
Кошик 0 грн
  • Блог
  • Яскраві і неймовірні: лінійка 4К телевізорів P735 від TCL
Навігація
  • Блог
  • Яскраві і неймовірні: лінійка 4К телевізорів P735 від TCL

Яскраві і неймовірні: лінійка 4К телевізорів P735 від TCL

огляди добірки
28 вересень 2023

TCL - доволі відомий бренд, який міцно закріпився на полицях мереж електроніки приблизно на початку 90-х років. Компанія з перемінним успіхом завойовувала прихильників в Україні протягом кількох десятиріч.

Наразі, виробник вирішив приголомшити усіх найближчих конкурентів у середньому ціновому сегменті та презентував на розгляд публіки кілька яскравих лінійок LED та QLED телевізорів. Сьогодні розпочнемо знайомство з однією із серій - 4К Ultra HD гаджетів P735.

Про екрани, процесор та технології серії P735 від TCL

Виробник випустив серію, яка на полиці наших магазинів представлена у чотирьох діагоналях: 43, 50, 55 і 65 дюймів. TCL оснастив серію плоскими безрамковими дисплеями на базі VA матриць з роздільною здатністю 4К Ultra HD, що складає 3840x2160 пікселів. Частота оновлення екрану у цих гаджетів однакова - 50/60Hz+FRC.

Розгортка у 50-60 Гц для користувачів звична, оскільки забезпечує можливість комфортного перегляду відео. А от технологія Frame rate control (FRC або часовий дизеринг) дозволяє візуально розширити можливості встановленої 10-ти бітної матриці за рахунок мерехтіння пікселів, поглиблюючи відображення кольорів. Таким чином забезпечується підтримка розширеного динамічного діапазону (так званого HDR). Нагромадження усіх цих букв і понять у підсумку забезпечує глядачу живу картинку з максимально натуральною передачею кольору.

Покращити передачу кольору також дозволяє використання ще однієї технології - Wide Color GAMUT. Застосування WGC забезпечує можливість відображення на екрані більше мільярда кольорів.

Ну і як обійтись без компенсації втрат при частій зміні кадрів! Технологія MEMC покликана максимально зменшити змазаність, позбавляючи від розривів та дозволяючи виводити на екран винятково плавне зображення навіть під час найдинамічніших сцен.

Любителів ігор TCL також не обійшов стороною. Телевізори P735 для додаткової плавності зображення оснащені технологією автоматичного режиму низької затримки вхідного сигналу ALLM та функцією змінної частоти оновлення кадрів VRR. Таким чином досягається ще більш плавна, динамічна та органічна картинка. До речі, наявність HDMI 2.1 з підтримкою режимів Low Input Lag Quick Response також дозволяють значно підвищити швидкість відгуку екрану. А режим eARC забезпечить ідеальну синхронізацію відмінної картинки з об’ємним звуком.

Але і цього виробнику здалось мало. Для забезпечення безпроблемного функціонування ТВ серії P735 бренд застосував новітній інтелектуальний чотирьохядерний процесор AIPQ 2.0. Чіп другого покоління з архітектурою ядра Cortex CA55 (1,3 ГГц) покликаний підтримувати високу продуктивність апаратного та програмного забезпечення телевізора та забезпечити можливість безперешкодно насолоджуватись ігровим контентом. 

Обробка даних у AIPQ 2.0 відбувається в реальному часі. Процесор самостійно визначає навколишнє середовище та підбирає під нього оптимальну картинку та звук. Чіп прибирає спотворення сигналу та звуку, максимально занурюючи глядача у атмосферу на екрані. Цьому процесу також сприяє технологія Dolby Vision.

Кілька слів про звук

Телевізори отримали по два динаміка з сумарною потужністю в 20 Вт. Dolby Atmos - це одна із передових технологій, що створює для глядачів відчуття зануреності та об’ємності. Завдяки цьому звуки наповнюють кожен куточок приміщення, зберігаючи надзвичайну чіткість та емоційність.

Окрім Dolby Atmos виробник також застосував:

  • DTS-HD;
  • Dolby AC4;
  • Dolby TrueHD;
  • Virtualization & upmix;
  • Equaliser;
  • Multisound;
  • Auto volume control.

Усі ці технології дозволять насолоджуватись відчуттям реальної присутності та безпосередньої участі у дійстві, що відбувається на екрані.

Операційна систем та можливості

Телевізори P735 від TCL працюють на базі операційної системи Android TV 11 під управлінням оболонки Google TV. У розпорядженні користувачів 2 ГБ оперативної та 10,2 ГБ вбудованої пам’яті.

Оболонка Google TV дозволяє: 

  • встановлення додатків із Google Play Store;
  • роботу з Google Assistant;
  • створювати власні списки перегляду у Google Watchlist;
  • налаштовувати дитячий профіль у Kids Care;
  • управління голосом;
  • отримати доступ до хмарного геймінгу Google Stadia;
  • управляти будинком за допомогою TCL Home, Google Home, Alexa Smart Home;
  • ділити екран на дві частини у рамках Мультиперегляду.

Глядачі отримують доступ до більш ніж 700 000 серіалів та фільмів. Окрім того, телевізори підтримують можливість встановлення камери та проведення конференцій через Google Meet.

Ну і традиційно, без модуля Wi-Fi підключення, що підтримує стандарти 2G та 5G такі гаджети обійтись не можуть. А для комфортного спілкування з різноманітними додатками, бренд також оснастив лінійку P735 модулем Bluetooth версії 5.2.

Телевізори отримали всі необхідні тюнери (DVB-T2/C/S2), по три порти HDMI 2.1, USB, антенний, компонентний та композитний роз’єми, LAN RJ-45 та оптичним аудіовиходом. Отож насолоджуватись можна контентом із будь-якого доступного джерела.

Підіб'ємо підсумки

Телевізори TCL серії P735 вражають не тільки сучасним зовнішнім виглядом, а й заявленними виробником характеристиками. Така кількість різноманітних технологій, додаткових новітніх програмних та апаратних рішень, безліч крутих режимів просто зобов’язані задовольнити будь-яку примху свого власника.

А це означає, що мереж ВМ Техніка здатна запропонувати своїм покупцям ще одну вражаючу лінійку гаджетів, які за помірну ціну щодня будуть дарувати насолоду і радість. Отож, обирайте свою діагональ і починайте відкривати світ розваг з нового ракурсу.

MacBook Pro 14'' і MacBook Pro 16'': що нового? Найкращі електричні м'ясорубки: які найнадійніші
Коментарі (0)

Авторизуйтесь, щоб користуватись бонусами, переглядати історію замовлень та інше

Увійти в особистий кабінет
Графік роботи
Пн-Пт 9:00-20:00; СБ-НД 10:00-18:00
Адреса
Україна, м.Вінниця, пров. К.Широцького 3А