0
0
Кошик 0 грн
  • Блог
  • MacBook Pro 14'' і MacBook Pro 16'': що нового?
Навігація
  • Блог
  • MacBook Pro 14'' і MacBook Pro 16'': що нового?

MacBook Pro 14'' і MacBook Pro 16'': що нового?

огляди
30 січень 2023

Кінець 2021 року ознаменувався для компанії Apple оновленням найбільш популярних ноутбуків серії MacBook Pro. Були випущені моделі преміум-сегмента MacBook Pro 14 і MacBook Pro 16. Модернізація коснулась дисплея, камери, клавіатури, набору роз'ємів, внутрішніх пристроїв, а також дизайну гаджетів.

Два нових макбука не відрізняються за продуктивністю і мають багато спільного. Але все ж присутні суттєві відмінності між ними, про які варто знати кожному любителю «яблучної» техніки. Розглянемо основні особливості модифікацій і проведемо зрівняння швидкості, автономності та нагрівання. Порівнюємо базові версії.

Чим схожі Макбуки

Розробники створили два схожих продукту так, щоб кожен з них відрізнявся своєю індивідуальністю. Почнемо із загальних характеристик:

  • Оба лептопа оснащена міні-світлодіодними екранами з технологією Liquid Retina XDR. Завдяки цьому дисплеї можуть працювати з яскравістю 1600 ніт. Системи передачі кольору R3, True Tone і ProMotion виробляють досить насичене реалістичне зображення. Всередині девайсов встановлені чіпи М2 Pro і М2 Max на базі 10 і 12-ядерних CPU.
  • Оперативна пам'ять за обсягом становить 64 Гб або 96 Гб. При необхідності пам'ять для зберігання інформації можна розширити до 8000 Гб. На відміну від попередніх версій, в цих макбуках сенсорна панель Touch Bar відсутня. Для цього використовується система ідентифікації Touch ID.
  • Сканер відбитка пальців розташований поруч з функціональними кнопками. Моделі MacBook серії Pro оснащені HD-камерами з технологією FaceTime. При цьому розробники змінили дозвіл пристрою, підвищивши його до 1080 пікселів. Це дає можливість робити більш якісні фотографії та записувати відео.
  • Системи відтворення і запису аудіо поставлені ідентичні, з 6-ю динаміками. Серед них присутні низькочастотні і стереодинаміки, а також пристрої для об'ємного звучання. Функцію запису звуку забезпечують 3 мікрофона, які створюють систему студійної якості.
  • Також кожен з пристроїв має одні і ті ж роз'єми: Thunderbolt 4, HDMI, вхід для карти SDXC. Крім того, ці моделі можуть відновлювати заряд за допомогою магнітної зарядки MagSafe 3. Ефективна теплова архітектура. Технологія настільки продумана, що навіть при інтенсивних навантаженнях корпус нагрівається не дуже сильно. Плюс - відсутність шуму, що теж визначає комфортність користування.
  • Дизайн макбуков і їх кольорова гамма не відрізняються. Нові моделі створені з більш товстим корпусом і округлими гранями.

Як бачите, обидва макбука дійсно мають багато схожих параметрів. При цьому є у них і відмінності, які слід розглянути окремо.

Чим відрізняються MacBook серії Pro з діагоналлю 14 і 16 дюймів

Вибираючи макбук, так і взагалі техніку Apple, задайте собі питання: «Для яких цілей вона мені потрібна?». Виміряйте відповіді з нижченаведеними характеристиками першої та другої моделей, це і стане правильною точкою:

  • Розмір екрану. Це перше, що кидається в очі. Він має закруглені угли у верхній частині. Якщо виміряти стандартну прямоугольну форму дисплея, то вона становить 14,2 і 16,2 дюйма по діагоналі (фактично видима область менше).

Модель MacBook Pro 16 стане прекрасною альтернативою звичайному комп'ютеру, оскільки її фішки відрізняються високою продуктивністю, а також портативністю. Розмір екрану буде достатнім для розміщення кількох вікон і роботи з програмами, необхідними для додаткового простору на моніторі.

MacBook Pro 14 – відмінний помічник для тих, кому важливо оптимальне співвідношення між можливостями девайса, його вартістю та зручностями експлуатації. Особливо, якщо мобільність і комфорт при транспортуванні в пріоритеті: він більш легкий.

Важливо відзначити, що характерне для епловських продуктів виймання під камерою все не заважає комфортному користуванню. І, в цілому, площа дисплея більше, ніж була в попередніх моделях цієї ж серії.

  • Оновлення форм-фактора. Представник даних лептопов американського бренду був тринадцятидюймовим. У порівнянні з ним MacBook Pro 14 важить на 200 г більше (загальна вага 1,6 кг), а 16-дюймова модель важче на 500 г (вага 2,1 кг).

Дизайн характерний для лінійки моделей преміум-класу. Як і раніше, його легко впізнати. Корпус макбуків представлений в таких колірних рішеннях: Silver, Space Gray (сірий і «космічний сірий»).

  • Продуктивність. Комплектація MacBook Pro 14" (2021) включає чіп M2 Pro з 10 або 12 ядрами (з них 6 або 8 ядер продуктивності та 4 – ефективності). Пропускна здатність пам'яті на цьому чіпі від 200 Гб/с до 400 Гб/с. Все це в совокупності дає максимальні можливості для обробки даних і графіки.

MacBook Pro 16" (2021) функціонує на чіпі M2 Pro і на чіпі M2 Max з 12 ядрами (8 виробників і 4 ядра ефективності). Пропускна здатність, як і механізмами кодування і декодування, такі ж, як і в попередньому. Але виключно в даній модифікації доступна програмна функція High Power Mode. Це режим високої потужності, який дає можливість підвищити продуктивність при інтенсивних робочих навантаженнях.

  • Робота в автономному режимі. «Макбук О 16» з ємністю літій-іонного акумулятора 100 Втч може працювати до 22 годин в режимі перегляду медіафайлів і до 15 годин з доступом до веб-ресурсу. Це найбільше значення, коли-небудь доступне для пристроїв Mac. Акумулятор моделі «О 14» з ємністю 70 Втч забезпечує до 18 і 12 годин роботи відповідно.
  • Якість звуку. 16-дюймовий макбук Pro завдяки своїй «начинці» і великим розмірам корпусу здатний давати більш насичений звук у порівнянні з 14-дюймовим.

Як бачите - різниця є, і досить відчутна.

Підведемо підсумки

Девайс з 16-дюймовим дисплеєм підійде тим, хто може працювати з дому, практично не носить макбук з собою. До позитивних якостей цієї моделі слід віднести високу продуктивність, а також розмір екрану, який дозволяє виконувати більшість завдань навіть без зовнішнього монітора.

За рахунок більшої компактності 14-дюймовий ноутбук має більш виграшний вигляд. Модель з невеликими габаритами і вагою теж характеризується хорошою продуктивністю і автономністю. А якщо до цього продукту купити адаптер на 96 Вт, то його можна буде заряжати від 0 до 50% всього за півгодини.

В мережі магазинів «ВМ Техніка» і, в тому числі, в інтернет-магазині представлений широкий асортимент продукції Apple за актуальними цінами в Україні. Запрошуємо відвідати, наші консультанти допоможуть з вибором товару, який вам необхідний.

Найкращі електричні м'ясорубки: які найнадійніші Неймовірна новинка від realme: надтонкий і надпотужний смартфон C55 з найкращою камерою
Коментарі (0)
Схожі статті
Товари із статті

Авторизуйтесь, щоб користуватись бонусами, переглядати історію замовлень та інше

Увійти в особистий кабінет
Графік роботи
Пн-Пт 9:00-20:00; СБ-НД 10:00-18:00
Адреса
Україна, м.Вінниця, пров. К.Широцького 3А