0
0
Кошик 0 грн
Смартфони і телефони
GT 20 Pro від Infinix
Крутий і потужний ігровий смартфон у трьох кольорах!
Ноутбуки, ПК, планшети
OPPO Pad Air 10.36 WiFi 4/128Gb
Для комфортної роботи, ефективного навчання і цікавого дозвілля
Телевізори, аудіо- та відеотехніка
Гармонія картинки і звуку
Акція від Samsung з 30 травня до 26 червня
Техніка для дому
Пральні машини Vestel
Обирай найкращі рішення для власного дому!
Техніка для кухні
Надійна техніка від Bosch
Все, що потрібно для сучасної кухні!
Краса і особистий догляд
Найкраще від Dyson
Завжди отримуй бездоганний результат!
Посуд
Набори посуду від Maxmark
Елегантність. Зручність. Функціональність. Безпека
Геймінг
Play with Lorgar
Все для геймерів
Електротранспорт
Зручно і швидко з Yadea
Найкращий електротранспорт для міста!
Кліматична техніка
Найкращі рішення від Zanussi
Кондиціонери для будь-якого приміщення
  • Блог
  • iPhone 16: що нового пропонує флагман від Apple?
Навігація
  • Блог
  • iPhone 16: що нового пропонує флагман від Apple?

iPhone 16: що нового пропонує флагман від Apple?

огляди новини
01 жовтень 2024

Анонс iPhone 16 у світових масштабах наробив багато шуму, викликавши неабиякий інтерес, купу дискусій та суперечок. Як завжди, думки дуже полярні — від абсолютно захоплених, до відверто негативних та навіть індеферентних. Тому і нам хочеться зрозуміти чим новий Айфон може здивувати майбутніх користувачів. Отож, ходімо досліджувати!

iPhone 16: що буде нового?

Почнемо із кольорів. Лінійка 16 Айфонів випущена у кольоровій гамі мало притаманній Apple. Дизайн задньої скляної панелі стандартних та моделей Plus відверто дивує, оскільки бренд відійшов від традиційного набору кольорів, віддавши перевагу більш яскравому спектру.

Смартфони випускаються у 5 кольорах: на ряду із класичними чорним і білим, до палітри додався яскравий рожевий, соковитий смарагдовий і ультрамариновий синій.

айфон 16 1.png (82 KB)

Камера і зйомка на Айфон 16

Ми почали саме з дизайну, оскільки алюмінієвий корпус, на перший погляд, мало чим відрізняється від попередників. Проте виробник наголошує на великій відмінності — на боковій панелі під кнопкою ввімкнення з’явився контролер камери, який дозволить одним рухом керувати зумом та створювати фото. 

айфон 16 2.png (94 KB)

Тепер, щоб налаштувати такі функції як експозиція, глибина різкості, перемикання об’єктивів, використання цифрового зум або кадрування знімку достатньо просто провести пальцем.

Змін зазнала і система камер. Стандартні моделі та iPhone 16 Pro отримали Fusion 48 Мп «два в одному».

айфон 16 4.png (117 KB)

Складається система із:

  1. Fusion на 48 Мп. Має розмір у 26 мм, діафрагму ƒ/1.6. Підтримує оптичну стабілізацію, Focus Pixels по всій матриці та можливість створювати фото з неймовірно високою роздільною здатністю у 24 Мп чи 48 Мп.
  2. Телефото для збільшення на 2x. Має 12 Мп, 52 мм та діафрагму ƒ/1.6. Також підтримує оптичну стабілізацію та Focus Pixels.
  3. Надширококутна на 12 Мп відповідає за створення макрознімків та широкоформатних фото. Отримала розмір у 13 мм, діафрагму ƒ/2.2, кут огляду в 120° та підтримку Focus Pixels. За заявкою Apple, завдяки збільшеній апертурі та кількості пікселів, ця камера здатна захоплювати у 2,6 разів більше світла, значно підвищуючи якість знімків навіть в умовах поганого освітлення.

Ще одна крута функція — просторова зйомка, що дозволяє створювати фото і відео у форматі 3D, яка доповнюється можливістю керувати записом звуку, відповідного до створеного відео.

Йдеться про нову функцію Audio Mix, яка дозволяє обрати один із трьох режимів запису звуку:

  • IN FRAME — дозволить записувати лише голоси людей.
  • CINEMATIC — дозволяє захопити усі звуки навколо, розміщуючи доріжки на екрані. Таким чином, автор відео може самостійно вибрати які доріжки підсилити, а які — приховати.
  • STUDIO — створює ефект студії зі звукопоглинаючими стінами, записуючи голоси надзвичайно чітко.

Остання функція буде неймовірно корисною блогерам та подкастерам, оскільки мікрофон здатний вловити, підсилити і чітко записати голос людини, яка знаходиться навіть в кількох метрах від співрозмовника.

Попрацював Apple і з можливостями ретуші фотографій. Розробник створив нові стилі для обробки фото, якими можна керувати, зберігати та застосовувати до багатьох фото. А щоб переконатись у вірності вибору перед збереженням доступна функція попереднього перегляду.

iPhone 16 — характеристики “заліза”

Лінійка iPhone 16 отримала новий потужний чіп A18, виготовлений за новітньою 16‑ядерною системою Neural Engine. Центральний процесор оснащений 6 ядрами, два з яких відповідають за продуктивність, а чотири — за ефективність. В пару A18 отримав графічний процесор на п’ять ядер.

айфон 16 3.png (58 KB)

Apple запевняє у тому, що навіть у порівнянні з Bionic 16, який став серцем Айфон 15, центральний процесор отримав пришвидшення до 30%, а графічний — до 40%. А у порівнянні з iPhone 12 пришвидшення досягло 60% і 2х відповідно. 

Виробник також запевнє, що чіп A18 відрізняється винятковою енергоощадливстю та оптимізований для максимального подовження строку служби акумулятора. І це навіть попри підтримку вимогливих нововведень — контролера камери та нового набору персоналізованих стилей. 

Чи це твердження відповідає дійсності — зможемо перевірити лише на практиці, після офіційного виходу iPhone 16 на український ринок (так, на наш превеликий жаль, старт офіційних продажів смартфонів в Україні і досі дуже далекий від дня офіційної появи гаджетів на полицях США та Европи).

iPhone 16: акумулятор

Власникам Айфонів не варто і розповідати про те, що Ахіллесовою п’ятою будь-якого гаджета була, є і, напевно, буде його батарея. Лінійка оснащена інтегрованими літійіонними акумуляторами, що підтримують:

  • бездротову зарядку MagSafe до 25 Вт з адаптером потужністю від 30 Вт;
  • швидку зарядку Qi2 з блоком потужністю в 15 Вт;
  • стандарт Qi підтримується з блоком у 7,5 Вт потужності.

Заявлено, що батарея заряджається до 50% всього з 30 хв від блоків потужність у 20 Вт і вище або через бездротову технологію з адаптером від 30 Вт. 

І це, звичайно, добре. Проте стандартний iPhone 16 отримав батарею ємністю у 3561 мАг, а Plus — 4674 мАг, що точно викликає не мало скепсису до заяв виробника про можливості тривалої роботи гаджетів. А заявляє Apple, що Айфон 16 здатний відтворювати відео протягом 22 годин, в режимі потокової передачі — до 18 годин, аудіо — до 80 год. iPhone 16 Plus за заявкою здатний витримати до 27, 24 і 100 годин відповідно. Але поюзаємо — побачимо. Можливо Епл цього разу вигадав щось дійсно неймовірно дієве для подовження роботи батареї.

Трохи про операційну систему

iOS 18 дивує можливостями персоналізації і гнучкістю налаштувань. Першим цікавим нововведенням стали розширені функції кнопки дії. Користувач може налаштувати швидкий доступ набір швидких команд, які викликаються простим утриманням кнопки. До того ж, можна налаштувати запуск низки команд в залежності від часу доби або місця перебування, або виконання певної дії у додатках.

айфон 16 5.png (82 KB)

ОС також дозволяє встановлювати будь-який колір іконок та керувати їх розміром, приховувати додатки чи встановлювати паролі для доступу до певної інформації. Змінювати набори інструментів дозволяє і панель керування. А в додатку «Фотографії» знімки будуть автоматично сортуватись по тематичним текам.

Ще одна корисна функція — «Виявлення аварій». На основі аналізу даних від апаратних датчиків і передових алгоритмів руху, функція здатна виявити серйозну автомобільну аварію, зателефонувати в екстрені служби та навіть повідомити контактних осіб.

І не варто забувати про безпеку. Система не лише дозволяє контролювати доступ додатків до контактів чи інформації, збереженої на телефоні, а й надійно захищати та синхронізувати з іншими гаджетами паролі та ключі від особистих кабінетів та акаунтів.

Скільки буде коштувати iPhone 16

Питання ціни — це теж один із наріжних каменів усіх гаджетів Apple. Тут вже треба говорити предметно про кожен із пристроїв окремо.

iPhone 16 у стандартній модифікації отримав екран діагоналлю у 6,1 дюйми і три варіації об’єму внутрішнього сховища:

  1. На 128 ГБ ціна стартує від 47 499 грн.
  2. На 256 ГБ — від 52 499 грн.
  3. На 512 Гб ціна відповідно починається від 62 499 грн.

Моделі iPhone 16 Plus з діагоналлю OLED дисплею Super Retina XDR у 6,7 дюймів також доступний у трьох модифікаціях:

  1. Гаджет із пам’яттю у 128 Гб коштуватиме від 52 499 грн.
  2. За пам’ять у 256 ГБ ціна стартує від 57 499 грн.
  3. За 512 ГБ — 67 499 грн.

Загалом, картина зрозуміла і звична для флагманів від Apple. І, безумовно, для поціновувачів «яблучної» техніки — це абсолютно виправдана цінова політика, оскільки смартфони Епл працюють роками, забезпечуючи своїх користувачів безліччю відчутних переваг.

Підсумуємо

Нові функції і можливості iPhone 16 безперечно обіцяють користувачу багато варіантів для розваг, зручної роботи і, звичайно, можливостей для створення контенту найвищої якості. У продуктивності центрального процесора та функціональності операційної системи сумніватись не доводиться.

Залишається лише дочекатись потрапляння цієї чудової серії на полиці і до рук користувачів і вже тоді збирати відгуки про реальний і вражаючий досвід використання смартфонів.

MacBook Pro 14'' і MacBook Pro 16'': що нового? Найкращі електричні м'ясорубки: які найнадійніші
Коментарі (0)

Авторизуйтесь, щоб користуватись бонусами, переглядати історію замовлень та інше

Увійти в особистий кабінет
Графік роботи
Пн-Пт 9:00-18:00; СБ-НД 10:00-18:00
Адреса
Україна, м.Вінниця, пров. К.Широцького 3А