0
0
Кошик 0 грн
  • Блог
  • Samsung Galaxy S24: яскраві флагмани 2024 року
Навігація
  • Блог
  • Samsung Galaxy S24: яскраві флагмани 2024 року

Samsung Galaxy S24: яскраві флагмани 2024 року

огляди новини
19 січень 2024

17 січня 2024 відбулась всесвітня презентація нової флагманської лінійки смартфонів від гіганта виробництва персональної електроніки Samsung. Південнокорейський бренд в рамках лінійки презентував одразу три гаджети: S24, S24+ та S24 Ultra.

Дизайном моделі мало відрізняються від попередньої серії S23, проте «начинка» всередині зазнала принципових змін. Отож, давайте дивитись чим примітні нові ТОПові гаджети.

Основні технічні характеристики S24 та S24+

Ці дві моделі легше порівнювати, оскільки і дизайном вони схожі, і характеристиками. S24 отримав 6,2 дюйми діагоналі, S24+ відповідно 6,7 дюймів. У обох девайсах адаптивний дисплей. Встановлена матриця Dynamic AMOLED 2X, що забезпечує відображення 16 мільйонів кольорів.

galaxy-s24-highlights-comparison.jpg (31 KB)

Роздільна ж здатність у моделей різна: FHD+ (2340 x 1080) на противагу Quad HD+ (3120 x 1440). Проте традиційно для «Самсунг» — картинка насичена, яскрава та захоплююча. Відмінне зображення забезпечується технологією Vision Booster, що дозволяє робити картинку максимально виразною за рахунок оптимізації колірної гами та контрастності. За заявкою виробника — ідеальне зображення буде відображатись навіть при яскравому освітленні чи під дією прямих сонячних променів.

Ще одна спільна риса — 10-ти ядерний процесор (2+2+2+4), що працюють з тактовою частотою у 3.2 ГГц, 2.9 ГГц, 2.6 ГГц та 1.95 ГГц. Бренд також анонсував встановлення нової вдосконаленої системи відведення тепла. Це має допомогти підтримувати оптимальну продуктивність чіпа під час гри чи роботи з вимогливими застосунками. Виробник збільшив випарну камеру, інтегрувавши в систему теплоізоляційний рідинний матеріал. На скільки це дієво —  скоро дізнаємось з відгуків перших користувачів.

S24 отримав 8 ГБ оперативної пам’яті та два варіанта об’єму внутрішнього сховища — у 128 і 256 ГБ. S24+ має трошки потужніші характеристики — 12 ГБ RAM та 256 або 512 ГБ сховища.

Щодо корпусу — Samsung залишив практично незмінним дизайн моделей S23, буквально трохи модифікувавши матеріали виготовлення. На місці залишилась металева рамка, а на задню панель нанесли матове покриття. Galaxy S24 та S24+мають клас захисту від води і пилу IP68.

Модуль основної камери складається одразу із трьох — 50.0 МП + 10.0 МП + 12.0 МП з відповідними фокусами f1.8 + f2.4 + f2.2. Фронтальна камера з фокусом f2.2 отримала 12 МП. 

Samsung заявляє, що основна камера матиме нові неймовірні функції:

  • 3-кратного оптичного збільшення;
  • 2-кратного оптичного збільшення, що вмикається датчиком адаптивного пікселя;
  • цифрового збільшення до 30-кратного.

Збільшувати масштаб щоб захопити на екрані кожну дрібницю дозволяє інноваційна технологія AI Zoom та новий процесор обробки зображення ProVisual. Зйомка відео основною камерою також вражає — максимальна роздільна здатність ролика складає UHD 8K (7680 x 4320) з частотою зміни кадрів у 30 fps.

galaxy-s24-highlights-resolution.jpg (145 KB)

Ще одна вражаюча технологічна новинка основної камери — AI ISP. Завдяки його роботі користувач зможе створювати виразні, чіткі, яскраві та деталізовані знімки вночі, навіть із застосуванням 2-х чи 3-х кратного наближення.

Оновлення Super HDR дозволяє впевнитись у тому, що ракурс і композицію знімка обрано вірно. Це, по суті, функція попереднього перегляду майбутньої фотографії, що доступна до її створення. Плюс — штучний інтелект дозволяє легко редагувати навіть не зовсім вдалі кадри та навіть переміщати об’єкти на знімках чи вилучати непотрібні предмети лише в кілька кліків.

Ну і окремої уваги слід надати акумулятору. S24 отримав батарею у 4000 мА/год, S24+ — у 4900. Цифри не дуже вражають, зважаючи на такі надзвичайно потужні можливості роботи із графічним контентом. Проте виробник заявляє, що ці акумулятори — інтелектуальні, і здатні підтримувати роботу смартфонів S24 і S24+ у режимі відео протягом 29 і 31 годин, та у режимі аудіо — 78 і 91 годину відповідно.

S24 Ultra: технічні характеристики

Сам виробник відмежував смартфон S24 Ultra від двох попередніх моделей. Відрізняється гаджет як візуально, так і технічно. Перше — дизайн попередніх моделей має м’яко закруглені кути. Цей апарат же отримав більш різкі і чіткі прямокутні форми і дещо більший розмір діагоналі — у 6,8 дюймів. 

Group-KV-PC.jpg (56 KB)

Адаптивний дисплей з функцією Vision Booster також побудовано на базі матриця Dynamic AMOLED 2X. Роздільна здатність — 3120 x 1440 (Quad HD+). Бренд наголошує, що цей екран отримав нове армоване скло Corning Gorilla Armor, що надстійке до утворення подряпин, а також зменшує віддзеркалення та покращує чіткість зображення навіть під дією прямих сонячних променів.

До зміни форм та дизайну додається ще одна характерна відмінність — наявність стилуса. Перо і надчіткий екран забезпечують надзвичайну точність письма, дотиків і навігації.

Titanium-Gray-MO.webp (14 KB)Корпус моделі також зазнав істотних змін — зміцнений титановий шар розробники вбудували безпосередньо в рамку смартфона, таким чином значно посилюючи конструкцію. Так як і Galaxy S24 та S24+, модель S24 Ultra має клас захисту IP68 (що відповідає умовам тесту із зануренням у прісну воду до 1,5 м до 30 хв). 

В цій моделі виробник використав навіть інший процесор — восьмиядерний Snapdragon 8 Gen 3 (2+2+2+2), ядра якого працюють на відчутно більших частотах — 3.39 Ггц + 3.1 ГГц + 2.9 ГГц + 2.2 ГГц. Цей потужний процесор швидше реагує на ігровий процес. Застосування технології трасування променів у режимі реального часу  за допомогою тіней і віддзеркалень робить картинку максимально реалістичною.

Snapdragon 8 Gen 3 також дозволяє забезпечити плавну роботу великої кількості додатків, яких на оперативній пам’яті у 12 ГБ можна відкрити чимало. Щодо об’єму вбудованого сховища, виробник пропонує на вибір три різних конфігурації — на 256GB, 512GB і 1ТБ.

І найголовніше: обсяг випарної камери Galaxy S24 Ultra збільшили вдвічі, щоб оптимізувати розсіювання тепла й удосконалити відтворення графіки будь-якої складності.

Фронтальна камера у S24 Ultra ідентична — на 12 МП. А от блок основної AI камери — ще шикарніший, що складається одразу з чотирьох:

  • 12 МП ультраширококутної камери з фокусом F2.2;
  • 200 МП ширококутної камери з двократним високоякісним оптичним зумом та фокусом F1.7;
  • 50 Мп з фокусом F3.4, п’ятикратним оптичним зумом та 10-ти кратним високоякісним програмним зумом;
  • 10-ти МП камеру з фокусом 2,4 та 3-х кратним зумом.

Здається,ще ніхто із виробників не використовував в одній зв’язці аж чотири камери та штучний інтелект. Проте Samsung цей симбіоз змусив таки працювати досить ефективно. Завдяки більшій кількості МП у камері смартфона та додатковій обробці знімків штучним інтелектом, Galaxy S24 Ultra спроможний вразити неперевершеною якістю знімків. 

galaxy-s24-ultra-highlights-high-resolution.jpg (252 KB)

У процес створення високоякісної графіки вносить значні корективи і новий процесор обробки зображень ProVisual. Завдяки його роботі покращився результат розпізнавання об'єктів, колірного тону, шуму і підвищилась чіткість деталей. При чому — як вдень, так і вночі. 

Бренд заявляє, що за допомогою функції Космічного Зуму камера здатна закарбувати кожну дрібницю навіть в темний період доби. Завдяки збільшеним у 1.6х рази пікселям та вдосконаленій оптичній стабілізації Tele OIS при зйомці відео та фото навіть віддалені об'єкти виглядатимуть приголомшливо чітко. Про функцію Super HDR, яка дозволяє побачити, як виглядатиме знімок у вікні попереднього перегляду камери також не забули. До речі, ця функція працюватиме навіть у додатку Instagram.

Якщо коротко і цитуючи виробника: «Цифровий зум забезпечує масштабування, AI зум – його якість».

І судячи з демонстраційних знімків, зроблених на камеру Galaxy S24 Ultra — це абсолютна правда.

З акумулятором виробник, якщо чесно, особисто нас трохи розчарував. Модель оснастили батареєю на 5000 мА/год. Наш скепсис досить обгрунтований. Навіть попри заявку, що смартфон здатний до 27 годин працювати з підтримкою LTE, 28 на Wi-Fi, 30 годин програвати відео та до 95 годин музику, все одно від телефона з такими можливостями хотілося б отримати більшу витривалість. Але про життєздатність моделі в умовах високого робочого навантаження ми знову ж таки — дізнаємось згодом.

Що спільного у моделей лінійки

Це, звичайно, просто неймовірні можливості AI. Здається, що штучний інтелект встановленої операційної системи здатний практично на все. Відтак, нові функції:

  • «Обведи і знайди», що дозволяє легко шукати у Google будь-який елемент, навіть зі стрічки новин. Достатньо його обвести за допомогою S Pen або пальця.
  • Миттєвий переклад (Live Translate), що дозволить перекладати розмови. При чому як телефонної, так і у листуванні. У режимі реального часу. Відповідь можна давати рідною мовою, а співрозмовник отримуватиме вже готовий переклад.
  • Generative Edit: нова технологія редагування зображень із застосуванням можливостей AI дозволяє переміщати об'єкти на фото й заповнювати спорожнілі місця за допомогою штучного інтелекту.
  • Помічник чату для максимально коректного і вдалого формулювання думок.
  • Помічник для нотатків допомагатиме виділяти із записаного основні тези та структурувати підсумки.

gif-galaxy-s24-ultra-highlights-overview-circle-to-search.gif (1.93 MB) align=

І це лише частина можливосте Galaxy AI, який треба брати і досліджувати. Але і цього вистачає, щоб зрозуміти масштабність і еволюцію смартфонів усього лише за один рік.

Лінійка S24 уся розрахована на 2 SIM-карти, підтримує роботу eSIM та 5G. Місцеположення дозволять визначити системи GPS, N/A, Beidou, Galileo та QZSS. 

Серед датчиків встановлені:

  • Датчик повертання екрана.
  • Барометр.
  • Сканер відбитків пальців.
  • Гіроскоп.
  • Геомагнетичний датчик.
  • Датчик Холла.
  • Датчик освітлення.
  • Датчик наближення.

Серед модулів присутні Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Традиційно, за заявками виробника у телефоні є все необхідне і навіть набагато більше.

Насправді, чи виправдає себе капіталовкладення від 37 999 грн до 61 999 грн — питання, на яке готові відповідати лише покупці. Але є кілька однозначних відповідей:

  1. Так, телефони класні, яскраві і потужні.
  2. Так, презентовані можливості системи вражають.
  3. Так, дуже хочеться потримати такий гаджет у руках.

І ми чекатимемо на їх появу, щоб на практиці оцінити усі переваги нововведень.

А поки чекаємо, можна купити і щось скромніше, але не менш зручне з попереднійх лінійок бренду

Бажаємо приємних покупок!

MacBook Pro 14'' і MacBook Pro 16'': що нового? Найкращі електричні м'ясорубки: які найнадійніші
Коментарі (0)

Авторизуйтесь, щоб користуватись бонусами, переглядати історію замовлень та інше

Увійти в особистий кабінет
Графік роботи
Пн-Пт 9:00-20:00; СБ-НД 10:00-18:00
Адреса
Україна, м.Вінниця, пров. К.Широцького 3А