0
0
Кошик 0 грн
  • Блог
  • Як вибрати телевізор: кілька простих порад
Навігація
  • Блог
  • Як вибрати телевізор: кілька простих порад

Як вибрати телевізор: кілька простих порад

поради
20 липень 2023

Скільки Ви бачили картинок в мережі, де телевізори ідеально вписуються та виступають стильним доповненням інтер‘єру? Багато, чи не так? Якщо Ви хочете щоб ваш новенький телевізор так само ідеально підходив до вашої кімнати та відповідав усім вашим потребам, то ми залюбки розкажемо як вибрати телевізор в кімнату правильного розміру та оптимальну відстань для встановлення.

Розміри телевізорів

Отже, почнемо з того, які є розміри телевізорів. Діагональ вимірюється в дюймах, а один дюйм дорівнює 2,54 см. Діагональ — це відстань від нижнього кута, до протилежного верхнього кута екрану. Щоб підібрати діагональ екрану, слід заздалегідь визначитися в якій кімнаті ви його поставите, на якій відстані від вашого місця перегляду він буде розміщений та де саме Ви його хочете розмістити у кімнаті.

Як вибрати розмір телевізора? - спитаєте Ви. Все досить просто!  Для невеликих приміщень, наприклад для кухні, підійдуть моделі з діагоналлю 22‘‘ — 32‘‘. Це компактні телевізори, які зазвичай розміщують на стіні. Якщо ж ви хочете придбати телевізор у вітальню, то ми радимо обрати вам моделі з діагоналлю від 43 до 65. На таких телевізорах досить комфортно переглядати улюбленні фільми та грати в консольні ігри. Якщо ви хочете перетворити свою вітальню на домашній кінотеатр, то тут радимо обрати телевізори з діагоналлю більше 65. А ось в спальну кімнату підійдуть середні моделі з діагоналлю 32‘‘-43‘‘.

Пам‘ятайте про свої очі! Не потрібно брати телевізор з великою діагоналлю, якщо ви будете сидіти дуже близько до нього. Чим далі телевізор, тим більше діагональ і навпаки. Співвідношення розмір телевізора - відстань вираховуються. Достатньо помножити діагональ екрану на 2,5-3. 

На практиці: для ТВ у 50 дюймів оптимальна відстань вираховується так: 50х2,54х2,5=317,5 см. Тобто такий телевізор найкраще розміщувати у приміщенні, де ви можете забезпечити відстань, наприклад, від дивану до екрану не менше ніж у 3 метра.

Також старайтесь розміщувати телевізор так, щоб центр екрану був на рівні ваших очей. Це зробить перегляд контенту комфортнішим та безпечнішим. 

Який вибрати телевізор

З розмірами і місцем розібралися, тепер слід подумати який саме телевізор обрати, щоб він зміг відповідати вашим потребам. Є три основних типи матриці: 

  • LED — це найпоширеніша матриця, яка спроектована на основі рідкокристалічних кристалів. У телевізорах з такою матрицею непогана світлопередча та контрастність.     
  • OLED матриця має широкий кут огляду, натуральний чорний колір, високу яскравість та контрастність. 
  • Моделі з QLED матрицею наші фаворити. За рахунок реалістичності, яскравості та контрастності кольорів картинка на екрані буде виглядати дуже натурально, а технологія квантових точок зробить зображення чистим від пікселів та світлодіодів. Телевізори, що мають таку матрицю, здатні відобразити майже всі колірні відтінки. 

Ви напевно помітили, що у нас в характеристиках телевізорів є пункт «частота розгортки». Ці числа показують скільки разів на секунду оновлюється зображення. Людське око сприймає 50 Гц набір кадрів як цільну картинку, а не як слайд-шоу. Тому телевізори з частотою менше 50 Гц знайти важко. Якщо купувати телевізор для фільмів та гри на консолях, то радимо обирати моделі з частотою розгортки 120 Гц і більше. Це дозволить побачити всі екшн-кадри чіткими, а не розмитими. Для перегляду чогось простого підійдуть і 50-60 Гц. 

Якщо Ваш телевізор змушує чорний колір світитися, то напевно у такої моделі немає функції HDR. Ця технологія зменшує яскравість та збільшує яскравість там, де це потрібно. Такі функції роблять картинку глибокою та барвистою у порівнянні з моделями без HDR.

Розумний дім, розумний телефон, тепер - розумний телевізор, який може усім керувати. Якщо Ви хочете переглядати фільми, серіали, відеоролики на своїх улюблених платформах, то краще обирайте ТВ, який матиме операційну систему. Ви зможете дивитися ютуб, оформити у нас підписку на MEGOGO, використати вбудований браузер, підключатися до портативних колонок та навушників, до WiFi, а також разом з сім’єю дивитися фотографії з відпочинку, які ви щойно завантажили на телевізор з телефону. 

Сподіваюсь ми змогли Вам допомогти з вибором телевізора. Бажаємо крутих вражень від вашого нового телевізора, купленого у ВМ Техніка!

Найкращі електричні м'ясорубки: які найнадійніші Що подарувати або Ідеї подарунків для любителів готувати смачненьке
Коментарі (0)

Авторизуйтесь, щоб користуватись бонусами, переглядати історію замовлень та інше

Увійти в особистий кабінет
Графік роботи
Пн-Пт 9:00-20:00; СБ-НД 10:00-18:00
Адреса
Україна, м.Вінниця, пров. К.Широцького 3А